NFF sier nei til regnbueflagg eller regnbueklær på Norge – Russland

Gjert Moldestad og Homonettverket laget et arrangement på facebook hvor det står som følger:

Norges herrelandslag i fotball skal spille vennskapskamp mot Russland på Ullevål lørdag 31 mai kl 1600. Vi møter opp for å glede oss over fotball og markere at fotball er for alle, uavhengig av kjønnsidentitet eller seksuell orientering og praksis. Møt opp med regnbueflagg og norske flagg! Invitere alle fotballglade og andre venner for å se bra fotball og markere likeverd og solidaritet med undertrykte seksuelle minoriteter i Russland!

Dette har de nå fått beskjed om ikke er tillatt – Utdrag fra artikkelen

Kristin Bergersen i Homonettverket var den som fikk beskjeden om at de ikke var velkommen på kampen med regnbueflagg.

– Jeg ble kontaktet av politiet, som fortalte at de hadde fått klar beskjed av arrangøren om at det bare er russiske og norsk flagg som tillates på tribunen, sier Bergersen.Hun synes det er underlig at Norges Fotballforbund ikke informerte dem selv, men lot politiet ta kontakt.- Jeg er litt sjokkert, og trodde fotballforbundet var kommet lenger. Det virker underlig at NFF skal være så redde for regnbueflagg.

Det at det i skrivende stund er 22 påmeldte facebookarrangementet gjør saken enda merkeligere. 22 stykker med regnbueklær eller flagg er ikke veldig mange (burde vært fler påmeldte for det første) men hvorfor NFF er så redde for å vise toleranse at de vil nekte noen få mennesker å vise regnbueflagg – det hadde vært mer forståelig at de var bekymret om det var påmeldt flere hundre, eller tusen. Men de velger altså å gå via politiet, si at «vi vil ikke ses på som tolerante eller åpne, og dette er så viktig at vi må si det med en gang».

Vi har mye å lære fra både Tyskland og søta bror i dette tilfellet. I Gøteborg skal flere fotballag gå i paraden.

Kjære NFF, ærlig talt – dette er pinlig.  Få dere noen baller. Gjerne regnbuefarga.

last nedLink til artikkel i Aftenposten.

 

Én kommentar

  1. Marielle · mai 29, 2014

    Reblogged this on Marielle nerder om ting and commented:

    Deler et blogginnlegg jeg skrev på en annen blogg.

Legg igjen en kommentar