Signer aksjonen: slått ihjel fordi gjerningsmennene trodde han var homofil!

For ganske nøyaktig fire år siden, 30. september 2008, ble den 25 år gamle medisinstudenten Mihail Stoyanov angrepet og brutalt drept i en park i Sofia i Bulgaria. En gruppe menn slo den unge mannen ihjel fordi de trodde han var homofil.

To mistenkte menn ble i 2010 arrestert, for så å bli holdt i varetekt og satt i husarrest, men to år senere ble de løslatt mot kausjon. Vitner har fortalt at de gjenkjenner de mistenkte for å ha vært i parken den natta Stoyanov ble drept, og aktor har erkjent at bevisene er sterke. Dette til tross har fortsatt ikke de to mistenkte blitt stilt for retten, fire år senere. Det blir heller ikke gjort noe i etterforskningen av saken per i dag.

Amnesty International sier de er svært bekymret over den manglende fremdriften i rettsprosessen, og har for tiden en aksjon gående som krever følgende:

– At etterforskningen av drapet på Mihail Stayonov må gjenopptas straks, slik at de mistenke gjerningspersonene kan stilles til ansvar i en rettferdig rettsprosess uten ytterligere forsinkelser.
– At de homofobiske motivene for drapet må anerkjennes under rettsaken og gjenspeiles i den endelige dommen.

Vi oppforer DEG til å signere på aksjonen på Amnestys hjemmesider! Er du med?

Legg igjen en kommentar